Miód wielokwiatowy nektarowy, 220g
Opis
Nektar z polskich kwiatów zamieniony przez pracowite pszczoły w płynne złoto.
Jakość surowca i każdą fazę produkcji kontrolujemy bardzo restrykcyjnie i dzięki temu jesteśmy pewni, że oddajemy w Twoje ręce miód zupełnie wyjątkowy, owoc naszej pasji do jakości i smaku.
Tylko naturalny miód ulega krystalizacji!
Miód skrystalizowany można doprowadzić ponownie do pełnej płynności bez utraty jego cennych właściwości poprzez wolne podgrzewanie do temperatury maksymalnie 42 C.
Jeśli ktoś jeszcze nie próbował herbaty z miodem to najwyższy czas! Pijąc herbatę z miodem pamiętajmy, by herbata nie była gorąca tylko ciepła! Miód dodany do gorącego napoju traci większość swoich leczniczych właściwości!
Przykładowy sposób użycia: Do kubka z ciepłą herbatą dodaj jedną łyżeczkę Miodu. Wyśmienicie smakuje też na grzance.
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze do 18 C. Chronić przed działaniem promieni słonecznych.
Kraj pochodzenia: Polska
Wartości odżywcze 100g produktu:
Wartość energetyczna | 1420 kJ/340 kcal |
Tłuszcze | 0,0 g |
Węglowodany | nie mniej niż 70 g |
Białko | 0,3 g |
CZY WIESZ ŻE… Miód Wielokwiatowy powstaje z kwiatów, które kwitną w czerwcu i lipcu.
Pomaga w leczeniu chorób serca, anemii, zapalenia gardła i przeziębienia. Polecany jest osobom uczulonym na pyłki roślin, stosowany przy odczulaniu.
RenataM
Pyyysznyyy!