Herbata czarna ''Czarna Chińska Róża'' 60g
Opis
"Czarna Chińska Róża" powstała na podstawie receptury, którą zdobyliśmy podczas naszych podróży po Wietnamie.
Łączy w sobie moc czarnej herbaty z kwiatami, dzięki czemu pachnie i smakuje wyjątkowo.
Hibiskus to kwiat o prawdziwie zdrowotnym oddziaływaniu. Przede wszystkim wzmacnia układ odpornościowy dzięki zawartym w nim polisacharydom. Uważa się także, że wzmacnia wątrobę. Pomaga obniżyć ciśnienie tętnicze krwi osobom z umiarkowanym nadciśnieniem oraz utrzymać prawidłową ilość cholesterolu.
Połączenie mocy czarnej herbaty, słodkawego smaku i orzeźwiającego hibiscusa to propozycja doskonała na każdą porę dnia.
Sposób zaparzania:
1 łyżeczkę herbaty na filiżankę lub 2 łyżeczki na szklankę, zalać wodą o temperaturze około 96 'C . Taką temperaturę uzyskasz odstawiając wodę po zagotowaniu na 2 minuty. Parzyć przez 3-4 minuty.
Skład: herbata czarna, skórka pomarańczy, płatki hibiskusa, płatki bławatka, płatki róży, olejek z kwiatów bergamotki, aromat dzikiej róży
Waga netto: 60 g
Kraj pochodzenia herbaty: Wietnam
Opakowanie zbiorcze (przy zakupach hurtowych): 10 sztuk
Zdjęcie suszu herbaty "Czarna Chińska Róża"