Darmowa dostawa
DO DARMOWEJ WYSYŁKI (Przesyłka kurierska (DHL)) BRAKUJE 150,00 zł
Wszechstronność koncentratu soku jabłkowego :-)
Wszechstronność koncentratu soku jabłkowego :-)

Choroby układu krążenia: miażdżyca tętnic, zawał serca i udar mózgu, to główne przyczyny zgonów w Polsce. Ryzyko wzrasta wraz ze wzrostem stężenia cholesterolu we krwi, oraz ze zmniejszeniem stosunku HDL do LDL, czyli tzw. „dobrego” do „złego” cholesterolu. Można temu w znacznym stopniu zapobiegać dzięki właściwemu stylowi życia i odpowiedniej diecie. Co ma do tego jabłko?

Od 1620 roku znane jest powiedzenie: „an apple a day keeps the doctor away”, mówiące, że unikniemy wizyty u lekarza, gdy będziemy spożywali jedno jabłko dziennie. I coś w tym jest skoro angielskie przysłowie ma swój polski odpowiednik: „Jabłko z wieczora wygania doktora”. Jabłka są bogate w biologicznie czynne związki, wśród których za główne substancje prozdrowotne uważa się błonnik i związki fenolowe.

Oczywiście najlepiej jeść świeże jabłka, ze skórką, z ekologicznych upraw. A jeśli konsumujemy je w postaci przetworzonej wybierajmy dobrej jakości soki jabłkowe.

I tutaj z pomocą przychodzi nasz najlepszy na świecie w pełni naturalny, 4-krotnie skoncentrowany sok jabłkowy!

Wyprodukowany z najlepszych polskich jabłek, dostarczanych przez sadowników z Wielkopolski. Bez konserwantów, bez barwników, bez dodatków smakowych i aromatów, bez dodatkowego cukru, pasteryzowany.

Jeśli myślicie, że jedynym sposobem na jego zastosowanie jest picie go rozcieńczonego z wodą to jesteście w błędzie!

Nasz koncentrat jabłkowy jest doskonały nie tylko do przygotowania soku do picia. Mniej rozcieńczony jest doskonały do drinków, do polewania naleśników i deserów, doskonały do przygotowania orzeźwiającego napoju latem (dodać napar z mięty i odrobinę miodu) a zmieszany z sokiem z żurawiny i wodą tworzy bombę witaminową o fantastycznym smaku! 

Ale to nie wszystko – my sprawdziliśmy go jako składnik zup, sosów i marynat do mięs!

Zdradzamy Wam przepis na prostą w wykonaniu  i pyszną zupę pomidorowo-jabłkową:

Składniki:

  • puszka pomidorów krojonych
  • 0,5l rosołu (może być z kostki)
  • 100 ml koncentratu jabłkowego
  • 300-400 ml wody
  • Średniej wielkości cebula a najlepiej 2 szalotki
  • Zielona pietruszka, kolendra, szczypiorek lub bazylia (do posypania zupy)
  • 2 cm świeżego imbiru (lub 1 łyżeczka sproszkowanego)
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • Łyżeczka soku cytrynowego
  • Sól, pieprz

Można dodać startą włoszczyznę (marchew, kawałek selera i korzeń pietruszki)

Wykonanie:

Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju. Dodajemy bardzo drobno pokrojoną włoszczyznę, starty imbir i pomidory z puszki. Wlewamy rosół i gotujemy ok. 20 minut. Dodajemy koncentrat jabłkowy zmieszany z wodą. Miksujemy.

Doprawiamy wg smaku sola, pieprzem, sokiem z cytryny. Zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietanę. Możemy podać z grzankami, czy makaronem, chociaż my preferujemy świeżą bagietkę! Koniecznie posypaną „zieleniną”!

Smacznego :-)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl