Receptura:
- 1 płaska łyżka musztardy (u nas francuska)
- 1 łyżka miodu NATJUN
- 8-10 łyżek oleju rzepakowego lub ulubionej oliwy
- 1 ząbek czosnku (niekoniecznie)
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki Skoncentrowanego soku jabłkowego 400% NATJUN
- Pieprz czarny mielony
- Sól
Czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać i polać nimi sałatę.
Uwaga! Najlepszym sposobem na wymieszanie wszystkich składników (zamiast ucierania, czy używania trzepaczki) jest wrzucenie ich do małego słoiczka po dżemie, musztardzie itp… zakręcenie słoiczka i kilku sekundowe wytrząsanie.
Pamiętajmy, że dressing powinien być kwaśny i lekko pikantny. Wówczas w zetknięciu z bezsmakową sałatą otrzymujemy idealną kompozycję. Smacznego!